Vlada Srbije: Obezbeđen novac za 376 stanova za pripadnike snaga bezbednosti

|   Info
Vlada Srbije obezbedila je danas 1,4 milijarde dinara za izgradnju prih 376 stanova stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju i Nišu, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uputiće sutra javni poziv za izvođače radova na tom projektu, saopštila je Vlada.

 

Foto: Fonet

Obezbeđena suma će omogućiti izgradnju prvih 190 stanova u Vranju i 188 u Nišu, navedeno je u saopštenju.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, kao i Zaključak koji će omogućiti potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 Pojate –Kruševac-Kraljevo-Čačak, do Preljine.

Cilj predloženih izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji je da se omogući nastavak reforme u oblasti građevinarstva, kako bi se još efikasnije sprovodila objedinjena procedura u oblasti prostornih planova i reforma e-prostor, obkašnjeno je u saopštenju.

Predlogom izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je, između ostalog, značajno skraćivanje rokova za izradu planskih dokumenata, direktna primena plana generalne regulacije i kraći postupak za donošenje izmena planskih dokumenata.

Zaključak Vlade omogućiće potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje auto-puta E-761 između Vlade Srbije i kompanija „Behtel“ i „Enka“.

Procenjena vrednost tog projekta je 800 miliona evra, a obuhvata izgradnju tzv. Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara, regulaciju reka – prvenstveno Zapadne Morave i njenih pritoka, kao i postavljanje telekomunikacione infrastrutkure duž auto-puta.

Memorandum predviđa i zajednički rad na pronalaženju odgovarajućeg izvora finansiranja i završetku projektno-tehničke dokumentacije, naglašeno je u saopštenju Vlalde.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.