Đoković iskreno o problemima i krizi rezultata

|   Sport
U teškim momentima Novak Đoković je sumnjao da će jednog dana uspeti da se vrati na željeni nivo igre, a pobeda na Vimbldonu predstavlja jedan od najlepših osećaja u njegovoj karijeri, naveo je najbolji srpski teniser u otvorenom pismu javnosti.
Foto: Fonet

 

Povreda latka zbog koje je morao na višemesečnu pauzu i odsustvo motiva za igru bili su problemi koji su uzrokovali slabe rezultate na turnirima. Đoković je priznao i da nije bio dovoljno mudar u smišljanju strategije za trening i takmičenja.


“Nisam imao problem da treniram i da uživam na teniskom terenu, ali imao sam mentalne prepreke kada je trebalo da se takmičim. Jednog dana ću dublje otkriti sa kakvim sam izazovima morao da se suočim i kako sam se osećao. Nisam jasno slušao telo dok mi je govorilo da nešto ozbiljno nije u redu sa mojim laktom. Pokušavao sam da nađem rešenja na drugim mestima, a rešenje je uvek bilo u meni”, naveo je Novak u svom pismu.


Srpski teniser je još istakao i da ceni što su mnogi oko njega puno radili kako bi se on vratio u staru formu i da je morao da uvede mnoge promene sa reketom i načinom na koji se prirema.


“Posle mnogo promena koje sam napravio sa treninzima, reketom, članovima svog tima, nisam znao da li ću biti u stanju da se vratim na željeni nivo tenisa. Zapravo, jedan deo mene uvek veruje u moje kvalitete i sposobnosti, ali bilo je mnogo trenutaka sumnje, u kojima su stvari mogle da krenu u drugim pravcima”, kaže se u otvorenom pismu.


Đoković je i ovom prilikom istakao značaj porodice za sve njegove uspehe, a kao najlepši trenutak izdvojio je slavlje posle osvajanja Vimbldona, gde je prisutan bio i njegov sin Stefan:


“Draga porodico i prijatelji, pišem ovu poruku između promene pelena i čitanja knjige o dinosaurusima. Želeo bih da podelim sa svima vama kakav je bio osećaj tokom putovanja na kojem sam osvojio Vimbldon 2018. Pre svega, najdivniji osećaj mi je dolazak sina na dodelu pehara na rukama moje supruge i to je nešto najbolje što sam imao na bilo kom turniru u karijeri. Kada sam postao otac, jedan od mojih najvećih snova bio je da mi deca budu prisutna na tribinama dok igram. Da zajedno osvajamo trofeje”.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar