Dominacija: "Delfini" ponovo na krovu Evrope!

|   Sport
Trofej namenjen pobedniku Evropskog prvenstva u vaterpolo četvrtu godinu za redom nije promenio vlasnika. Naša selekcija nastavila je dominaciju, a ukupno sedmi naslov kontinentalnog prvaka došao je posle boljeg izvođenja peteraca u meču sa domaćom Španijom. Regularni deo duela je okončan rezultatom 7:7, a posle peteraca 12:10 za naše vaterpolo heroje!
Foto: twitter.com/LENaquatics

Izabranici Dejana Savića su još jednom pokazali da nemaju ravnog na Starom kontinentu. Uprkos nuli na semaforu posle prve deonice,lošoj realizaciji napada i prednosti rivala u većem delu meča, naš tim se ponovo popeo na krov Evrope.

Prva četvrina je pokazala da će domaća selekcija biti itekao tvrd orah. Španci su uspeli da sačuvaju svoj gol posle prvih osam minuta igre i stignu do minimlane prednosti. Naš tim se i dalje mučio u napada, rivali cu dobro čitali naše napade sa igračem više, sa druge strane naši bekovi su popuštali u odbrani pa je domaćin stigao do dva gola viška.

Slična slika viđena je do finiša treće deonice. Delfini su tada konačno uspeli da probiju barijeru i golom Prlainovića stignu do prve prednosti na meču. Ipak, već u narednom napadu Munaris je majstorijom izjednačio pred poslednjih osam minuta. Prštalo je sve u bazenu u momentima odluke, Španci su anulirali gol Jakšića, a potom odličnim odranama svog golmana sačuvali gol, pa je o pobedniku duela odlučivalo izvođenje peteraca.

Jasno je bilo da je je penal lutrija velika prednost Srbije zbog većeg iskustva i kvaliteta.

Ređali su se sigurni udarci naših igrača, a pobedu našeg tima nagovestila je treća seriji kada je Fernandez pogodio stativu. Čuk je imao veliku odgovornost u petoj seriji, a njegova mirna ruka i siguran hitac doneli su nam veliko slavlje i nastavak dominacije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar