Olga nastavlja da briljira, igra za prvu WTA titulu!

|   Sport
Olga Danilović nastavila je da pomera granice u karijeri. Talentovana srpska teniserka briljira na turniru u Moksvi, a rezultat odličnih partija je plasman u prvo WTA finale. Olga je pobedu dosadašnje karijere upisala u meču sa 42. teniserkom sveta Aleksandrom Sasnovič iz Belorusije slavivši rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 7:5.
Foto: Fonet

17-togodišnja Srpkinja je odmah opustila je ruku i počela da pogađa iz svih pozicija. Brzo je stigla do brejka, da bi novim oduzetim servisom u sedmom gemu overila vođstvo u setovima.

Olga je nastavila u tom ritmu i upisla dva vezana gema na startu druge deonice. Rivalka je uspela da uzvrati, a na novi brejk se čekalo do 12. gema kada je Danilovićeva ispustila servis i dopustila izjednačenje.

Naša teniserka je brzo vratila i uz dva breka imala 5:2 u setu odluke. Tada je rivalka ulozila poslednje atome snage, vezala tri gema i uspela da stigne do poravnanja. Očekivala se nova neizvesnost, međtuim Olga je uzvatila na najbolji mogući način, sjajnom igrom za osvajanje naredna dva gema i plasman u veliko finale.

Za svoju prvu WTA titulu naša teniserka će ukrstiti rekete sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom, devojke koja je samo par meseci mlađa od Danilovićeveve.