Olga nastavlja da briljira, igra za prvu WTA titulu!

|   Sport
Olga Danilović nastavila je da pomera granice u karijeri. Talentovana srpska teniserka briljira na turniru u Moksvi, a rezultat odličnih partija je plasman u prvo WTA finale. Olga je pobedu dosadašnje karijere upisala u meču sa 42. teniserkom sveta Aleksandrom Sasnovič iz Belorusije slavivši rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 7:5.
Foto: Fonet

17-togodišnja Srpkinja je odmah opustila je ruku i počela da pogađa iz svih pozicija. Brzo je stigla do brejka, da bi novim oduzetim servisom u sedmom gemu overila vođstvo u setovima.

Olga je nastavila u tom ritmu i upisla dva vezana gema na startu druge deonice. Rivalka je uspela da uzvrati, a na novi brejk se čekalo do 12. gema kada je Danilovićeva ispustila servis i dopustila izjednačenje.

Naša teniserka je brzo vratila i uz dva breka imala 5:2 u setu odluke. Tada je rivalka ulozila poslednje atome snage, vezala tri gema i uspela da stigne do poravnanja. Očekivala se nova neizvesnost, međtuim Olga je uzvatila na najbolji mogući način, sjajnom igrom za osvajanje naredna dva gema i plasman u veliko finale.

Za svoju prvu WTA titulu naša teniserka će ukrstiti rekete sa Ruskinjom Anastasijom Potapovom, devojke koja je samo par meseci mlađa od Danilovićeveve.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar