Trener rukometašica "Jagodine": Daćemo svoj maksimum

|   Sport
„Ovo je za devojke najbolja prilika da vide gde su u odnosu na najbolje u Evropi“ rekao je Dragan Markov, trener ŽORK „Jagodina“ pred pripreme za kvalifikacije za Kup šampiona u Koprivnici, u Hrvatskoj koji će biti održan 8. i 9. septembra
Foto: TV Kopernikus

Rukometašice „Jagodine“, aktuelne prvakinje Srbije, startovale su sa pripremama za novu sezonu koja će nesumnjivo biti zanimljivija od prethodne. Ovaj tim igraće u kvalifikacijama za Kup šampiona na turniru u Koprivnici, u Hrvatskoj, gde je protivnik izuzetno kvalitetna ekipa rumunske „Krajove“.

Sve rukometašice Jagodine biće debitantkinje na ovom takmičenju, rekao je trener Dragan Markov:

-Ovo je prvi put devojkama da učestvuju na nekom ovakvom takmičenju. To je izazov za sve nas, a ujedno i dobro iskustvo i odlična priprema za ono što je nama najvažnije, a to su utakmice na domaćem prvenstvu i Kupu, zaista to tako treba gledati. To su zaista prebogati klubovi u odnosu na nas i mi ćemo pokušati u igračkom smislu da damo svoj maksimum. Tako možemo da vidimo gde smo u odnosu na najbolje u Evropi i za devojke je ovo veliki izazov–istakao je Markov.

Sedam rukometašica iz prošlosezonske ekipe je napustilo klub, a šest je novih. Rukometašice „Jagodine“ znaju da ih čeka naporna sezona, ali žele da budu u krugu favorita za trofeje:

-Meni je drago što smo dobili jako dobro pojačanje. Devojke su raspoložene za napredak i rad. Atmosfera je lepa, iako je tek početak priprema. Što se tiče mene i moje ekipe, svi smo spremni da damo svoj maksimum i to što sam rekla da smo favoriti, to nije za džabe, tako da se nadam da ćemo ispuniti očekivanja publike –rekla je Marija Jovanović, rukometašica „Jagodine“.

Njena koleginica sa terena, Jelena Gojković, takođe je optimistična:

-Ekipa je dosta promenjena, ali verujem u devojke i u naš tim. Prošle godine, niko od nas nije ništa očekivao, pa smo osvojili titulu prvaka države, tako da u tim kvalifikacijama nemamo šta da izgubimo. To mogu da nam budu samo dodatne utakmice, kao priprema za domaće prvenstvo, koje nam je prioritet. Tu moramo da se pokažemo i da odbranimo titulu –rekla je Gojković.

Prvu kontrolnu utakmicu u okviru priprema, „Jagodina“ će odigrati 10. avgusta u Mađarskoj sa „Bekešabom“, a turnir u Koprivnici u kvalifikacijama za Kup šampiona biće održan 8. i 9. septembra. 

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar