Đorđević o novoj uredbi: Objektivnija ocena rada službenika

|   Info
Novom Uredbom o vrednovanju radne uspešnosti, koju je Vlada Srbije usvojila prošle nedelje, rad državnih službenika ocenjivaće se objektivnije i lakše nego do sada, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i najavljuje da će Ministarstvo na čijem je čelu među prvima početi sa primenom te uredbe.

Izvor: Tanjug, RTS

Zoran Đorđević smatra da je Vlada Srbije uradila "veliku stvar" i donošenje uredbe ocenjuje "hrabrim potezom" koji će ministarstvima i drugim državnim organima omogućiti da kvalitetnije i bolje rade.

"Do sada su sistematizacije, kompetencije, opisi radnih mesta i vrednovanje radne uspešnosti sprovodili u skladu sa sistemom iz bivše SFRJ. Mi smo se u međuvremenu smanjivali kao država, a sistematizacije su ostale iste", rekao je Đorđević novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Ministar je ukazao da sistem poslovnih procesa do sada nije bio u skladu sa potrebama ministarstava i onim što zaposleni rade u praksi, kao i da će od sada zaposleni znati tačan opis svog radnog mesta i da će u skladu sa tim biti i ocenjivani.

"Do sada ste morali da znate koliko je ko bio marljiv i ažuran na poslu da biste mu dali neku ocenu, a to je lična procena koja nema nikakvu merljivost. Novom uredbom znate šta ocenjujete kod zaposlenog i možete vrlo lako da izmerite kvalitet njegovog rada", pojasnio je Đorđević i dodao će na taj način i zaposleni znati gde su propustili priliku da budu bolji i šta mogu da unaprede u svom radu.

Ističe da je Ministarstvo rada spremno za primenu nove uredbe i da je sprovelo sistematizaciju koja bi, prema očekivanjima Đorđevića, trebalo da bude usvojena na sledećoj sednici Vlade.

"Verujem da će Vlada usvojiti novu sistematizaciju i bićemo prvo ministarstvo koje će funkcionisati u drugačijim okolnostima. To nam je osnov da uvodimo elektronsku upravu i da budemo potpuno digitalizovani i efikasni što građani i očekuju od nas", istakao je Đorđević.

Na pitanje novinara da li je tačna informacija da će državni službenici dobijati povišicu i do osam hiljada dinara u zavisnosti od vrednovanja njihovog rada, ministar je rekao da će ceo sistem "zaživeti" sledeće godine kada će se primenjivati platni razredi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar