Đorđević: Želimo da promenimo demografsku sliku Srbije

|   Info
Izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom su samo prva mera države u podsticaju rađanja u Srbiji a prvi rezultati tih mera se mogu videti tek za deset godina, izjavio je za Prvi program Radio Beograda ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
Foto: Fonet

Izvor: Radio Beograd

Ministar je naglasio da državni vrh želi da promeni demografsku sliku Srbije, jer "sve što radimo ostaće bez efekta ukoliko nemamo dovoljno mladih ljudi".

"Vrlo smo stara nacija, sa prosekom od 43 godine, a zbog negativnog prirodnog priraštaja uskoro ćemo se suočiti sa manjkom radne snage, jer neće imati ko da radi", naveo je Đorđević.

Upitan da li će penzionerima biti vraćena primanja na visinu pre donošenja Zakona o privremenom umanjenju penzija iz 2014. godine, ministar Đorđević je rekao da "penzije neće biti vraćene na 2014. godinu nego će svima biti veće."

Dodao je da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen Zakon o ratnim veteranima i vojnim invalidima.

"Taj krovni zakon će jasno definisati zaštitu prava veterana koja im garantuje država i tako poboljšati njihov socijalni, zdravstveni i ekonomski položaj", istakao je Đorđević.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar