Drecun o navodima Haradinaja: Maksimalno ugrožavanje bezbednosti Srba

|   Info
Reagujući na navode Ramuša Haradinaja o puku kosovske vojske na severu pokrajine, predsednik parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da ta formacija već izgleda da u samom nastanku ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova.

 

Izvor: RTS

Drecun je u izjavi za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje i preko strukture takozvane kopnene vojske koja će imati tri puka za takozvano reagovanje.

Kako je upozorio, samo u sadašnjim planovima takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi napravljeni tako da ona upadne u određenim trenucima na sever Kosova.

Drecun ja napomenuo da je zbog toga potpuno opravdano što smatrati da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu.

"Ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka. Na Srbiji je sada da vidi kako da parira tome", zaključio je Milovan Drecun.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage takozvanog Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu.