Drecun: Šansa Srbije je jedinstvena sa promenom mišljenja Vašingtona o nezavisnosti KiM

|   Info
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Vašington, zbog čvrstog stava Srbije o Kosovu i Metohiji, promenio svoj stav i sada kažu da treba da se postigne sporazum između Beograda i Prištine. Dešavanja prethodnih dana bila tempirana da se oslabi pozicija Srbije, rekao je Drecun u gosotvanju na Radio-televiziji Srbije.
Foto: Televizija Kopernikus

Milovan Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je odlazak Kforovih vozila do prilaza hidroelektrani Gazivode bio jedan usiljni marš bez posebnog obrazloženja.

"Kfor treba da objasni da li se radi o tome da su oni sprečili Albance u tome da zauzmu branu ili se Kfor priprema da sprovede neku sličnu akciju. To moramo da znamo jer ulazimo u kritičnu fazu rešavanja kosovskog problema", istakao je Drecun.

Drecun je izjavio danas da je predsednik Kosova Hašim Tači iskoristio prisustvo snaga Kfora kod hidrocentrale Gazivode da uvede u priču pitanje energentskog sporazuma sa Srbijom.

On je ocenio da su informacije o planu Albanaca da zauzmu hidrocentralu Gazivode zavera protiv interesa Srbije i srpskog naroda na Kosovu.

"Poslednjih dana su podignute tenzije zahvaljući brutalnoj kampanji dezinformacija koje su se širile sa namerom da se izazove nestabilnost, da se podignu visoke tenzije, da se zastraši srpski narod i stvori situacija iščekivanja incidenata", kazao je Drecun.

Međutim, kako Drecun kaže, Kfor nije dovoljno uverljiv kada govori da su sproveli samo vežbu. Pitanje je koji je cilj te vežbe i kome je poslata poruka.

Drecun je ocenio da Albanci imaju ozbiljne namere da zauzmu hirocentralu Gazivode i da se zalažu da konačni sporazum sa Srbijom bude i energentski sporazum.

Drecun je ocenio da postoji spremnost Vašingtona da promeni mišljenje o nezavisnosti Kosova i da Srbija ima jedinstvenu šansu za postizanje kompromisnog dogovora Beograda i Prištine.

"Albanci se pribojavaju SAD-a i zato uvode u priču Albance sa juga i centralne Srbije, prete brisanjem granice između Srbije i Albanije na području Kosova i Metohije, prete da će ako dođe do podele biti rat. Žele da pokažu SAD-u da moraju da daju mnogo više Albancima nego što bi Srbija trebalo da dobije", ocenio je Drecun u Dnevniku RTS-a.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar