Đukanović: "Ne pada mi na pamet da dočekam Makrona"

|   Info
Poslanik SNS Vladimir Đukanović rekao je da mu ne pada na pamet da dočeka francuskog predsednika u Beogradu ukoliko se Emanuel Makron ne izvini Srbiji.

 

Izvor: B92, prva

“Ukoliko se Makron ne izvini za bezobrazluk koji je njegova država priredila, apsolutno me ne zanima kako će i da li će da bude dočekan u Beogradu. Lično ako bude želeo da se obrati poslanicima neću prisustvovati toj sednici“, napisao je Đukanović na Tviteru povodom rasporeda sedenja na ceremoniji obeležavanja stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata u Parizu.

Kako je Đukanović rekao gostujući na Prvoj televiziji, Makron je izrazio nepoštovanje prema onima koji su nas oslobodili.

“ Ako se Makron ne izvini prethodno što bih ga ja dočekivao, što bih ga dočekivao na toj sednici. On je izrazio jedno skandalozno nepoštovanje prema onima koji su nas oslobodili, koji su svoje živote dali da bi i on na kraju krajeva bio slobodan. Kada govorimo o zemlji koja je procentualno izgubila 63 odsto muškog stanovništva, a da tako nepoštovanje pokažeš, što ja da ga poštujem“, rekao je on.

Kako je dodao, razume predsednika Aleksandra Vučića i visoke funkcionere što “nisu ljuti“ i što će napraviti doček za Makrona.

“Razumem ja predsednika i visoke funkcionere, moramo da imamo dobre odnose sa Francuskom, ja nisam na nekoj odgovornoj funkciji, imam pravo da iskažem svoje mišljenje, slobodan sam građanin po tom pitanju i ne pada mi na pamet da ga dočekam ako bude na toj sednici“, naveo je on.