Vučić najavio, Makron u decembru u Srbiji

|   Info
Dolazak predsednika Francuske Emanuela Makrona ocekuje se početkom decembra najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa francuskim senatorom Olivijem Kadikom. Kadik je na zajedničkoj konferenciji istakao podršku u iznalaženju rešenja za KiM ali I naporima koje Srbija čini na putu ka EU.
foto:tv Kopernikus

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se francuskimsenatorm Olivijem Kadikom, koji se nalazi u poseti nasoj drzavi. Dva yvanicnika su se posle sastanka obratila medijima a predsednik Vucic je tom prilikom i zvanicno objavio da uskoro ocekujemo francuskog predsednika u Srbiji.

Francuska i Srbija su prijatelji od davnina naveo je Vucic i dodao da je zavrsena rekonstrukcija spomenika zahvalnosti na Kalemegdanu koji ce uskoro biti otvoren. Predsnik je takodje naveo d abi dugorocan mi i stabilnost bili od ogromnog znacaja za bolji zivot gradana i ekonomije regiona.

„Razgovarali smo o svim važnim regionalnim pitanjima, dijalogu Beograda i Prištine, koliko je potrebno i lekovito bilo za sve nas da imamo dugoročni mir, stabilnost koji bi značili bolje živote, ekonomije, ulazak i Srbije i drugih zemalja u EU. Dobili smo punu podršku senatora Kadika na putu evropskih integracija", naglasio je predsednik Srbije“ naveo je Vucic

 Olivije Kadik je naveo da ako EU ostavi Balkan van svojih grudi, da misli da ce ostati bez srca. Takodje je francuski senator naglasio da jako ceni napore Srbije na putu ka Evropskoj uniji.

"Izuzetno sam srećan zbog onoga što čintiie na ovom polju i divim se vašoj hrabrosti" rekao je Kadik, obraćajući se srpskom predsedniku.

Francuski senator  je na zajednickoj konferenciji istakao podrsku Francuske u iznalazenju resenja za KiM koje ce kaze oznaciti stabilnost na Balkanu.

Kadik je rekao da je u poslednjih osam meseci osam kompanija iz Francuske započelo svoje poslovanje i naglasio da su sve one 100 odsto zadovoljne i da su napravile odličan posao dolaskom u Srbiju. To je ono što daje nadu, ali i daje potvrdu i podršku privredi Srbije, zaključio je Kadik.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar