Pripreme za posetu Makrona

|   Info
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Beogradu Frederikom Mondolonijem o bilateralnim odnosima dve države i poseti predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

U razgovoru je zaključeno da su Srbija i Francuska pouzdani partneri i da je ove godine politički dijalog dve države dostigao nivo i dinamiku kakve nisu postojale godinama unazad.

Godina je obeležena uzvratnim posetama na nivou ministra spoljnih poslova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Parizu, a u decembru je predviđena poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu da je poslednji put predsednik Francuske bio u poseti Srbiji 2001. godine i da ove godine Srbija i Francuska obeležavaju stogodišnjicu prijateljstva, poseta predsednika Makrona će i simbolički obeležiti revitalizaciju istorijski prijateljskih odnosa dve zemlje, ističe se u saopštenju.

Dačić i Mondoloni su se saglasili da je bilateralna saradnja dve države značajno unapređena i novim investicijama i osnaženom kulturnom saradnjom, kao i da će dve države, uz uvažavanje obostranih interesa, nastaviti da unapređuju bilateralne odnose.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar