Vučić se sastao sa Sijartom, prenete poruke Orbana

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji mu je preneo pozdrave i poruke premijera Viktora Orbana.
Foto: Fonet


Izvor: Tanjug

Dvojica sagovornika konstatovali su da su odnosi dveju zemalja na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika Vučića i premijera Orbana, i njihovoj posvećenosti bilateralnoj saradnji, kao i otvorenosti za saradnju u pitanjima od važnosti za ceo region, poput postavljanja prema migrantskoj krizi.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je ministra Sijarta upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine, istakavši potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su razgovarali i o daljim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, naavedeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar