Vučić: Tri opasnosti za Srbiju, a prva i najveća je...

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić iyjavio da za Srbiju postoje tri opasnosti, a da je prva i najveća odsustvo ekonomske sigurnosti.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug


On je time odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu predstavnika BIA Marka Parezanovića, na jednom skupu, da je u Srbiji, kako ga je reporter citirao, "najveća opasnost od stranih sila koje preko pojedinih opozicionih lidera, medija i sindikata šire destruktivne uticaje".

Vučić je rekao da o toj izjavi Parezanovića nema saznanja, da ne veruje da je na takav način govorio, ali i da "svako može da pogresi".

Naprotiv, dodao je, on je uveren da su najveća opasnost po svaku zemlju nepostojanje ekonomske sigurnosti, ogromna nezaposlenost, galopirajući javni dug...
Srbija, na sreću više nije u toj situaciji, dodao je, navodeći parametre koji to potvrdjuju, a koji govore o fiskalnoj stabilnosti, rastu stranih investicija, smanjenju nezaposlenosti...

"Druga je opasnost regionalna, a treća globalna. Regionalna, pre svega u odnosima s Prištinom, ali ima i drugih tacaka na Balkanu koje jesu ili mogu da budu problematične. Neću da ulazim u to, neka to rade i o tome brinu drugi, naše je da čuvamo mir, da privlačimo investitore, da gradim bolji standard", poručio je.

Kad je reč o globalnim problemima, na njih, primetio je, Srbija ne može da utiče, bilo da je reč o nerazumevanju velikih sila, o sankcijama...

Građani, međutim, ne treba da brinu, poručio je, odgovarajući na pitanje treba li građani da budu uznemireni izjavama predstavnika BIA. "Građani ne treba da se plaše, ne znam u kom je smislu to Marko govorio, ali da vas podsetim, kad su neki pozivali na silovanje premijerke niste se uplašili i o tome ste ćutali", obratio se novinaru N1.

Kako je rekao, u našoj zemlji ima mnogo izjava koje su na različite načine loše, ali on u tome ne vidi problem, jer je reč o ljudima koji nemaju ugled u narodu.
"Mislim, ako govorite o našim političkim protivnicima, oni su sami sebi ukinuli ugled i ja od njih nema nikakav strah, Uostalom biće još lokalnih izbora do kraja godine, pokušaćemo da ih pobedimo, ili bar da im se približimo, jer njih je 12, 13, 15, to je 15 na jednog i biće teško, ali pokušaćemo". poručio je Vučić.