Dvodnevni program “Prijatelji Šabanu” uvertira za muzički deo “Nišvila”

|   Info
Zagrevanje za glavni program "Nišvila" kod spomenika Šabanu


Izvor:Južne vesti    
Na amfiteatru nišavskog keja u utorak 7. avgusta, publiku će na zagrevanju pred glavni program Nišvila zabavljati sastav poznatog gitariste Spiritus Movens, orkestar koji predvodi rumunski virtuoz na harmonici Emi Dragoi, kao i Nino Ademović, a u sredu 8. avgusta na koncertu "Prijatelji Šabanu" nastupiće beogradski Duo Moderato, urbani romski bend Kal, tradicionalni trubački orkestar Žarka Stamenkovića i norveški Rognan hornorkestra.

Dvodnevni program koji će napraviti uvertiru pred glavni muzički program Nišvila kod amfiteatra će 7. avgusta otvoriti autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkovića Paje, najavljuju organizatori, koji je nedavno objavio 9. studijski album My Family Songs.

Program "Prijatelji Šabanu" oplemeniće i orkestar koji predvodi rumunski virtuoz na harmonici Emi Dragoi.

    Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera - navode organizatori.

Na kraju te večeri predstaviće se i orkestar Nina Ademovića, najavljuju organizatori, muzičara koga mnogi pamte po saradnji sa Šabanom Bajramovićem, kome je bio dugogodišnji aranžer.

    Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

Na keju kod spomenika Šabanu u sredu 8. avgusta nastupiće beogradski Duo Moderato, koji će svirati sa još nekoliko prijatelja muzičara, a potom i već etablirani urbani romski bend Kal, kažu organizatori, čiji stil su kritičari nazvali „Rock`N`Roma”.

Sviraće i trubački orkestar Žarka Stamenkovića, a za kraj gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj Rognan hornorkestra, koji na repertoaru ima i latino i džez standarde, ali i obrade norveških tradicionalnih pesama, kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

Podsetimo, muzički program Nišvila počinje u četvrtak 9. avgusta u niškoj Tvrđavi, a između ostalog će nastupiti The Manhattan Transfer, Gipsy Kings, Kenny Garrett, Lisa Simone, Inner Circle, Omarr Hakim, Matt Bianco, Black Art Jazz Collective i mnogi drugi.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar