Ekrem Ljuftiu: Saradnja će ubrzati istragu

|   Info
Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da će saradnja sa tužilaštvom Srbije ubrzati istragu ubistva predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u severnoj Kosovskoj Mitrovici pre sedam meseci.
Foto: arhiva televizije Kopernikus

Izvor: FoNet

Ovo saopštenje preneo je u subotu list "Danas".

Listu je u Specijalnom tužilaštvu Kosova rečeno da može samo da saopšti "da je u toku preduzimanja svih prethodnih istražnih radnji, da je saslušalo izvestan broj svedoka i prikuplja ostale dokaze".

"Sigurno da je da će saradnja Državnog tužilaštva Republike Kosova i Državnog tužilaštva Republike Srbije ubrzati istragu u ovom slučaju. Ne raspolažemo sa informacijama da su tajne službe SAD, Velike Britanije i Nemačke prikupile sve dokaze na terenu posle Ivanovićevog ubistva" rekao je za "Danas" Ekrem Ljuftiu iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

On je dodao da je slučaj Olivera Ivanovića tri meseca nakon njegovog ubistva premešten u nadležnosti Specijalnog tužilaštva Kosova, kome je veoma teško da, kao nadležni organ, izlazi pred javnost sa konkretnim rezultatima istrage, s obzirom da istraga ne zavisi samo od tog tužilaštva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ujutru ispred sedišta SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar