Eksplozija u skladištu municije u Ukrajini, evakuisano 10.000 ljudi

|   Info
U skladištu municije Ministarstva odbrane Ukrajine, 176 kilometara istočno od Kijeva, rano jutros došlo je do eksplozije i požara, zbog čega je evakuisano oko 10.000 ljudi, saopštili su zvaničnici.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug


Do eksplozije je došlo jutros nešto pre 03:30 sati u skladištu municije u regionu Černigov, u blizini naselja Ičnja, nakon čega je izbio požar, saopštio je Generalštab ukrajinskih oružanih snaga, prenosi Tas.

Za sada, nema podataka o eventualnim žrtvama i nije jasno da li je reč o sabotaži ili je do eksplozije došlo slučajno, prenosi Rojters, koji navodi da je izbilo više eksplozija.

Od 04:22 sati po lokalnom vremenu, vazdušni prostor Ukrajine zatvoren je u krugu od 20 kilometara od skladišta, dok je kopneni i železnički saobraćaj obustavljen, saopštila je služba za vanredne situacije.

Stotine ljudi raspoređeno je na licu mesta, navodi se u saopštenju, a tamo se uputio i načelnik ukrajinskih oružanih snaga.

Britanska agencija podseća da je proteklih godina zabeleženo više velikih požara u skladištima municije i oružja u Ukrajini i napominje da se ukrajinska vojska bori protiv proruskih aktivista na istoku zemlje od 2014.

Podseća i da je prošle godine, zbog eksplozija velikih razmera u vojnom skladištu u regionu Vinicja, 270 kilometara od Kijeva, evakuisano 24.000 ljudi.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar