Ford otpušta 24.000 radnika

|   Info
Američki proizvođač automobila Ford prestaće da proizvodi tri modele automobila i namrava da otpusti, u okviru planiranog restrukturiranja poslovanja, 24.000 radnika.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: FoNet

Ford će prestati da proizvodi modele Mondeo, Galaxy i S-Max i fokusiraće se na unosnija sportska vozila, navodi list i dodaje da kompanija planira da smanji broj ovlaštenih distributera.

U julu, glavni izvršni direktor Forda DŽim Haket je izjavio da Ford namerava da potroši 11 milijardi dolara na restrukturiranje poslovanja u Evropi.

Fordov evropski ogranak zaključio je drugo tromesečje s gubitkom od 73 miliona dolara, a dodatne probleme zadaje im i Bregzir, piše londonski list.

Analitičari Morgan Stanlija procenjuju da bi Ford mogao otpustiti 12 odsto od ukupno nešto više od 200.000 svojih radnika - 24.000 radnika i da će otkazi u velikoj meri biti koncentrisani u Evropi.

Tajms navodi da će priprema restrukturiranja potrajati nekoliko meseci i da bi mogla rezultirati formiranjem zajedničkog ulaganja s partnerom u koje bi Ford uključio evropski ogranak.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar