Generalni sekretar NATO doputovao u Srbiju

|   Info
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u višednevnu posetu Srbiji tokom koje će, kako je ranije najavljeno, učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu i prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori MUP Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, Stoltenberga su na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador Srbije pri misiji NATO u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli. 

NATO je ranije saopštio da će Stoltenberg tokom posete Beogradu razgovarati sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Stoltenberg i Vučić će 8. oktobra prisustvovati otvaranju vežbe spasavanja u vanrednim situacijama "Srbija 2018", čiji su koorganizatori Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Evroatlantski koordinacioni centar za vanredne situacije (EADRCC), specijalizovana agencija NATO.

Istog dana će u beogradskom hotelu "Hajat" učestvovati na Beogradskom bezbednosnom forumu koga organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar