Gojković: Prvi put u istoriji imamo izbalansiran stav SAD

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković govorila je za Prvu TV o izjavi poslanika Bundestaga Petera Bajera.
foto: Fonet

 

Izvor: B92

Ona je navela da izjavu Bajera, koji je rekao da Srbija treba da prizna Kosovo kako bi postala članica EU, treba shvatiti ozbiljno s obzirom da je on član stranke koja je vladajuća u Nemačkoj.

“Sa druge strane postoji veliki broj država koje ne dele mišljenje. Španija napušta svaki skup na kom se nalaze predstavnici Kosova. Srbija ne želi da za parče šargarepe razmišlja o priznanju Kosova. Dijalog uvek pretpostavlja dve strane, inače je monolog”, nevala je ona gostujući u Jutarnjem programu.

Kako je dodala, prvi put u istoriji imamo izbalansiran stav SAD.

“Njihovi zvaničnici kad dođu u Srbiju ili odu u Prištinu posle kažu da mora da se razgovara i nađe kompromis. Nije situacija više crno-bela”, navela je ona i osvrnula se međutim na izjavu američkog ambasadora Kajla Skota koji je, kako kaže, “izvrđao Srbiju usred zgrade Vlade”.

“Meni nije toliko problematičan ambasador koji je izvređao Srbiju usred zgrade Vlade nego potpredsednica Vlade koja je stajala tamo i nije rekla nijednu reč. Meni je to veća uvreda nego uvreda jednog ambsadora koji je zaboravio na trenutak koja je njegova misija. Ona je trebalo da reaguje, da stane za mikrofon i odgovori, tako kako je Ana Brnabić uradila narednog dana usred američke fabrike Filip Moris”, navela je ona.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar