Gojković: Sednice odbora za privredu i turizam na jesen u Čačku

|   Info
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković posetila je Čačak gde se sastala sa gradskim rukovodstvom. Dogovoreno je da se na jesen u ovom gradu održi prva sednica skupštinskih odbora za privredu, regionalni razvoj i turizam.
foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Predsednica Maja Gojković je u Čačku boravila na poziv gradonačelnika grada Miluna Todorovića, a sastanak sa rukovodstvom trajao je skoro dva sata.

Tim sastankom se pokazalo da ima prostora i potrebe za većom saradnjom republičkog parlamenta sa lokalnim samoupravama, ističe Gojković.

Maja Gojković je predložila da se grad Čačak aktivno uključi u javna slušanja većih nacrta zakona koje održava Vlada RS.

"Danas smo definisali nekoliko modela sa kojima možemo da krenemo već početkom redovnog jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije", rekla je Gojković i ocenila da je Čačak do sada bio nepravedno zapostavljen, prenosi Glas zapadne Srbije.

Teme sastanka bile su i rekonstrukcija skupštinske sale, održavanje karavana za mentalno zdravlje mladih ljudi, otvaranje muzeja košarke i rokenrola, kao i mnoge druge.

"Čačak zaslužuje da dobije muzej rokenrola, jer je to grad koji je u Srbiji bio kolevka ovog muzičkog pravca", kaže Gojković.

Predsednica Narodne Skupštine najavljuje da će karavan posvećen mentalnom zdravlju mladih ljudi nakon predstavljanja u Beogradu biti održan u Čačku, što se očekuje krajem oktobra.

"Drago mi je da je grad Čačak među prvim lokalnim samoupravama pokazao razumevanje za ovaj projekat, za problem mlade populacije i da će biti jedan od prvih gradova koji će učestvovati u tom projektu. Ubeđena sam da ne treba samo da donosimo predloge zakona i da raspravljamo o njima, nego da nekim svojim proaktivnim nastupom i idejama možemo mnogo toga da uradimo za građane Srbije koji su nas i predložili da ih zastupamo", zaključuje Gojković.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar