Milijarda od turizma

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je u 2017. godini indirektan prihod od turizma u gradu iznosio oko 800 miliona evra, dok je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao da su procene da će ove godine Srbiju posetiti oko 3,5 miliona turista.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Radojičić je, na regionalnoj konferenciji "Turizam Srbije", rekao da je cilj grada da ove dostigne milijardu evra prihoda.

U proteklih pet godina udvostručen je broj turista u Beogradu, rekao je Radojičić i naglasio da je godišnji rast od 10 do 20 odsto, prenosi Beoinfo.

Samo prošle godine u Beogradu smo imali 45.000 turista iz Turske, a na drugom mestu su posetioci iz Kine. Ovo je veoma značajno. To je rezultat dobih odnosa predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa državnim vrhom Kine i Turske, ocenio je on.

Ljajić je istakao da je za Srbiju važno da privuče što više turista u Srbiju, a pre svega kineskih državljana koji su prošle godine bili drugi po brojnosti, odmah iza turista iz Turske.

Prema njegovim rečima, pet destinacija u Srbiji vodeće po prihodima su Beograd, Novi Sad, Vrnjačka Banja, Zlatibor i Kopaonik.

Turizam je jedina grana koja je uspela da preživi finansijsku krizu, ocenio je Ljajić.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar