Gradonačelnik nezadovoljan-zašto još rade Slaviju?

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da nije zadovoljan time što plato, odnosno Trg Slavija, i dalje nije u potpunosti završen.


Izvor:Tanjug

"Izvođač zvanično nije probio poslednji rok, ali plato još nije u punom sjaju. Napominjem da grad Beograd nije platio prvobitno izvedene radove na završnoj obradi platoa koji, kako se pokazalo, nisu bili izvedeni kvalitetno", kaže on za "Politiku".

"Izvođač je o svom trošku poručio i ponovo izveo radove. U ovom konkretnom slučaju grad je uradio sve što je u njegovoj nadležnosti", ističe gradonačelnik.

On podseća da grad bira izvođača onako kako zakon nalaže, posredstvom javnih nabavki, kao i da je sve uslove, koje je prestonica dala za potencijalne izvođače, odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj.

"Uprkos svemu tome, ponekad je ovakve ishode nemoguće izbeći i na sreću retki su. Zbog toga je bitno da izvođači shvate da je raditi i graditi u Beogradu a posebno na jednoj od lokacija kao što je Trg Slavija, više od uspešno zaključenog posla.To je, i mora biti, privilegija i prioritet", kaže Radojičić.

Dodaje da probijanje rokova i loše urađen posao pokazuju nepoštovanje prema svim građanima.

On kaže da će zbog toga insistirati da se radovi na javnim prostorima bez obzira na to da li su oni u centru ili na obodu grada, završe na vreme, al i što je još bitnije, da posao bude kvalitetno urađen i da po njihovom završetku građani budu zadovoljni.

"Poštovanje rokova je važno, pogotovo na mestima gde radovi utiču na saobraćaj i zbog toga smo uveli sistem bonusa i penala u zavisnosti od toga da li su radovi urađeni u roku , ističe gradonačelnik.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar