Radovi na rekonstrukciji Trga republike odvijaju se i nedeljom

|   Slajder
Radovi na rekonstrukciji Trga republike, koji bi po planu trebalo da traju 420 dana, odvijaju se i nedeljom, što Beograđani mogu lako da provere na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju gde se nudi direktan prenos.
Izvor: Direkcija za građevinsk zemljište

Izvor: Blic

Prostor oko spomenika knezu Mihailu, koji je ograđen, sada je potpuno poravnat, odnosno ogoljen, a kamioni često dolaze i odnose ploče koje su se na ovoj površini nalazile.

Dva manja bagera nalaze se iza spomenika, na prostoru ka Narodnom muzeju.

Preko Trga republike planirane su četiri saobraćajne trake, koje će biti popločane odgovarajućim kamenim kockama, a radi uklapanja kolovoznih konstrukcija biće rekonstruisani i delovi Francuske, Kolarčeve i Makedonske ulice. Tokom uređenja biće zamenjeno i rekonstruisano oko 250 metara vodovodnih i kanalizacionih cevi, kao i elektroenergetska i telekomunikaciona mreža. Planiranom intervencijom predviđeno je postavljanje nove javne rasvete, kojom će se obezbediti osvetljenje platoa, pešačkih staza sa bočnih strana platoa, zatim dekorativna rasveta okolnih objekata i saobraćajnog poteza Kolarčeva-Makedonska.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar