"Gurate nos gde vam nije mesto":Saudijci prete novim 9/11?

|   Slajder
Grupa iz Saudijske Arabije objavila je fotografiju na kojoj avion kompanije "Er Kanada" leti prema Kanadskom nacionalnom tornju u Torontu.

Izvor: RT, Sputnjik

Uz fotografiju koju je objavila grupa "Infografik KSA" je istaknuto upozorenje kanadskoj Vladi, javlja RT.

Frupa "Infografik KSA" sebe opisuje kao projekat koji „okuplja mlade Saudijce koji su zainteresovani za tehnologiju i društvene medije“. Oni su uglavnom prisutni na Tviteru, Instagramu i Telegramu.

Poster je objavljen usred diplomatskog spora između Kanade i Saudijske Arabije oko kritike koja je stigla iz Otave na račun stanja ljudskih prava u arapskoj kraljevini.

Uz sliku se nalazi ovaj komentar:

"Gurate nos gde vam nije mesto! Kao što kaže arapska izreka: ’Svakog ko se meša u tuđe poslove, zadesiće ono što mu nije milo!‘“

Poster ne precizira šta je to što ne bi bilo po volji Kanađanima, ali konotacija sa otmicom aviona i zabijanjem u Svetski trgovinski centar nije promakla tviterašima.

„Ljudi, ovo opasno izgleda, kao da pretite da ćete kidnapovati kanadski putnički avion i zabiti ga u Kanadski nacionalni toranj, ukoliko Kanada ne odustane od kritikovanja Saudijske Arabije! To ne izgleda dobro, čak ni nakon 17 godina od 11. septembra“, napisao je Džejms Braunsel.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar