Gužve na granicama zbog smene turista

|   Info
Početak jula i smena turista biće uzrok većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.
Foto: televizija Kopernikus

Izvor: Tanjug

To je saopštio AMSS i dodao da su trenutno najduža zadržavanja na graničnom prlazu Horgoš (Madarska), gde se čeka i do tri sata.
Prema podacima Uprave granicne policije, gužva je i na granicnom prelazu Gradina (ka Bugarskoj), gde putnicka vozila na izlazu cekaju više od dva sata. 
Na ostalim prelazima, kako je saopšio AMSS, nema za sada vecih zadržavanja, ali treba ocekivati vecu frekventnost saobracaja. 
Ipak, najgore je na srpsko-mađarskoj granci. 
Kako piše Blic, na ulazu u Srbiju, na najfrekvetnijem graničnom prelazu sa Mađarskom - Horgošu, putnici čekaju oko sat, dok su na izlazu iz zemlje zadržavanja do jednog sata. 
Naši carinici, piše list, rade maksimalnim kapacitetom. Svih šest kolona je otvoreno, a u sedmoj su autobusi. 
Međutim, na mađarskoj strani je kolona daleko veća, a ova situacija će potrajati do večeras, nakon čega sledi zatišje do narednog vikenda kada najviše ljudi iz zapadne Evrope ide na letovanje ili kuci iz zemalja u kojima su na privremenom radu. 
Čeka se sa mađarske strane oko dva sata, sa naše 30 do 60 minuta. Autobusi, kojih trenutno ima više od 20 cekaju i više od tri sata da udu u Srbiju. Uzrok je pojačan intenzitet saobraćaja jer iz Austrije, Češke, Poljske, Turske i drugih zemalja idu na more ili kući. Gužva je od petka, od ujutru do uveče, ovo je drugi veći talas putnika – navodi Blic. 
Mađarski carinici, zbog detaljne i pojačane kontrole, kakvu nalaže EU, dodatno usporavaju prolaz vozila, zbog čega su gužve veće u ovom periodu na ulazu u zemlju u odnosu na izlaz. 
Mađarska policija, prenosi RTS, usmerava putnike prema Tompi, gde se čeka oko dva sata da bi se stiglo do graničnog prelaza Kelebija, a Blic navodi da se na našoj strani Kelebije čeka oko sat za ulaz u Srbiju. 
Procena je da će do sutra ujutru u našu zemlju preko granicnih prelaza sa Mađarskom uci više od 100.000 putnika. 
Da bi se rasteretio Horgoš preporuka putnicima je da koriste i druge granicne prelaze. 
To su: Kelebija, Horgoš 2, Bački Vinogradi, Đala i Bajmok, narocito za putnike koji dolaze iz pravca Beča. 
Djala, Horgoš 2, Bački Vinogradi i Bajmok su za putnički saobraćaj otvoreni od sedam do 19 casova,a ostali prelazi rade non-stop.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar