Gužve na graničnim prelazima

|   Info
Na autoputevima u regionu najopterećeniji su pravci iz Mađarske i Hrvatske prema Bugarskoj, Makedoniji i Grčkoj, na izlazima iz Hrvatske ka Srbiji i Sloveniji, kaom i na prelazu između BiH i Hrvatske na jugu, javljaju nacionalni auto-moto savezi.

 

Izvor: Fonet

Prema saopštenju Auto-moto saveza Srbije (AMSS) zadržavanja na graničnim prelazima za ulazak u srbiju su oko 60 minuta, a putnički saobraćaj pojačan je na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, kao i na izlazu na prelazima Preševo i Gradina.

Prolazak većeg broja stranaca kroz Srbiju, tokom dana povremeno izaziva i duža zadržavanja i na pojedinim naplatnim rampama na ovim putnimm pravcima.

O pojačanom saobraćaju na svim pravcima javlja i Hrvaatski auto-klub (HAK), a najveжa gužva je na auto-putu Zagreb-Split-Ploče u oba smera, Bregana-Lipovac u smeru istoka ka prelazu Bajakovo-Batrovci, te na Istarskom ipsilonu u smeru Slovenije, i prema tunelu Učka, gde je kolona ka Rijeci duga oko dva koometra.

Iz pravca Splita i Rijeka ka Zagrebu ispred naplatne rampe Lučko kolona je oko podneva bila duga dva kilometra.

Kolovozi su mokri i klizavi kroz Gorski kotar prema Rijeci i Krku, javio je HAK u 12 sati.

Na izlazu iz BiH prema Jadranu najveće gužve su na prelazima Doljani kod Metkovića, Bijaиa prema Dalmaciji, na prolazu kroz Neum na oba granična prelaza, te na izlazu Ivanica prema Dubrovniku, uz prosečno čekanje do dva sata, javlja AMS BiH.