Smanjene gužve na granicama

|   Info
Značajno su manje gužve na graničnim prelazima Batrovci, sa Hrvatskom, i Horgoš, sa Mađarskom. Trenutno nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima, ali se na ulazak u EU, preko prelaza Horgoš-Reske, i dalje čega nekoliko sati.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje na prelazu Horgoš 2 putnička vozila čekaju oko 90 minuta, a na graničnim prelazima Kelebija, Bajmok i Đala zadržavanja na izlazu su oko sat vremena.
Na Horgošu radi svih šest traka, ali je međuzona do mađarskog prelaza Reske popunjena, pa će putnici morati da sačekaju dva-tri sata na ulazak u EU, javlja izveštač RTS-a.

Prema najnovijim podacima, kroz prelaz Horgoš za prethodna tri dana prošlo je 165.000 putnika, 43.000 vozla i 680 autobusa. Neki autobusi su čekali i više od 10 sati.

Na ulazu u zemlju, iz pravca Hrvatske na prelazu Bogojevo čekanja su oko 60 minuta.

Na ostalim prelazima za sada nema dužih čekanja od 30 minuta, saopštio je AMSS.

Teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na Batrovcima čekaju oko 60 minuta.

Kraj vikenda donosi pojačan intezitet saobraćaja na svim frekventijim putnim pravcima. Vanrednih prekida nema, a na naplatnim rampama se i pored većeg protoka vozila, prolazi bez čekanja.

Na usporen saobraćaj vozači treba da računaju na deonici od Užica do Čačka, gde su u toku radovi, a vozila se propuštaju naizmenično uz pomoć semafora, naveo je AMSS.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar