Han: Problem Beograda i Prištine zavisi od obe strane

|   Info
Komesar za proširenje EU Johanes Han je rekao tokom posete Beogradu i Prištini, da treba činiti napore da se što pre reše problemi sa taksama kako bi se doprinelo dijalogu i budućnosti Kosova, ali da to zavisi od obe strane koje treba da se u tome angažuju.

 

Han je rekao da sve zemlje koje streme Evropskoj uniji treba prvo da rešavaju međusobne probleme i istakao da su sastanci sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, predsednikom Kosova Hašimom Tačijem i premijerom Ramušem haradinajem bili otvoreni i konstruktivni.

Politički analitičar Dragomir Anđelković, smatra da bi predstavnici EU trebalo više da pokažu autoritet.

Johanes Han kombinuje u jednoj rečenici to da su Albanci ti koji krše sporazum, a da i jedna i druga strana moraju da pokažu razumevanje, što nije logično, kaže Anđelković.

Evropski komesar je rekao da je od 2007. do sada svake godine potrošeno po 100 miliona evra i da su bili i ostaju opredeljeni da jedan od uslova bude i slobodna trgovina i ukidanje barijera koje je ometaju.

Han je istakao da takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH treba ukinuti, jer se Evropska unija zalaže za stvaranje zajedničkog tržišta.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.