"Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora"

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd i Priština nisu ni blizu dogovora, ali da će obavestiti građane ako do dogovora dođe.

 

Izvor: Beta, Tanjug

Vučić je dodao i da će predstaviti taj sporazum.

"Vrlo je teško postići bilo kakav dogovor. Nismo blizu dogovora, dogovora nema... Da smo mi blizu rešenja nismo, mnogo smo daleko... Ako bude došlo do dogovora obavestiću narod kompletno", rekao je Vučić.

Upitan o tome što Albanci iz Bujanovca, Preševa i Medveđe idu u Tiranu na razgovore, Vučić je rekao da nema strahove "od kandidovanja tema i želja mnogih koje se nisu promenile".

"Da sačekamo rezultate pa da vidimo ko je šta dobio, a šta izgubio. U eventualnom sporazumu sa Albancima moramo da znamo da smo svi pomalo izgubili", rekao je Vučić novinarima na Bežanijskoj kosi.

On je dodao da će narednih dana videti i predsednika Kosova Hašima Tačija i premijera Albanije Edija Ramu.

Vučić kaže da se Srbi sa KiM i dalje "tiho iseljavaju", da država to pokušava na različite načine da spreči, pored ostalog i kupovinom zemljišta, ali da teško ide.

Predsednik je rekao da mu je najsmešnije kada o Čaglavici nadomak Prištine pričaju oni koji su srpsku zemlju u tom mestu prodali Albancima.

"Kada se pojavi Moma Trajković i govori o tome dođe mi da se uhvatim za glavu i kažem 'šta je ovo'... Vi koji ste preprodali pola srpske zemlje u okolini Prištine da nam danas solite pamet kako i na koji način da štitimo svoje interese", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naglasio da u mestu koje je bilo simbol srpske državnosti, Kosovu Polju, danas više nema Srba, a da ih je malo ostalo u Bresju, Ugljaru, Čaglavici...

"Malo je Srba ostalo ili ih nema u tim mestima zbog stručnjaka koji su nosili kišobran Madlen Olbrajt i tako brinuli o Srbiji. Oni nam danas drže patriotske pridike", naglasio je on.

Da bi zemlja išla napred, kako je rekao, mora da se sačuva mir, da se gleda u budućnost, a ne u sukobe i prošlost.

"A, ako neko misli da se plašim Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, taj ne poznaje mene i ne poznaje srpski duh. Mislim da je vreme da razmišljamo glavom", zaključio je Vučić.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar