Haradinaj: EU okleva

|   Info
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj smatra da predsednik Kosova Hašim Tači treba da razmotri sa li da učestvuje u dijalogu i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ukoliko nema liberalizacije viza za građane Kosova i dodao da postoji oklevanje da se ta tema stavi na dnevni red Samita ministara unustrašnjih poslova Evropske unije.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: Fonet

Na konferenciji za novinare, nakon sastanka Međuministarskog saveta o evropskim integracijama, Haradinaj je ocenio da se mora razjasniti dijalog Kosova i Srbije i da predsednik Tači treba da razmisli da li Kosovo treba da se prilagođava agendi susedne države Srbije, kao i da treba da se razjasni koje su teme potpuno bilaterlne između Kosova i EU.

“Bilo bi vrlo loše jednoj strani, u ovom slučaju Kosovu i gospodinu Tačiju, kazati – dođi na dijalog, ali vaši građani ne dobijaju viznu liberalizaciju. Tači treba sam da analizira da li će nastaviti da ide te sastanke ili ne”, rekao je Haradinaj. Haradinaj je, govoreći o procesu vizne liberalizacije, naglasio da postoji oklevanje da se glasanje za ukidanje viza kosovskim građanima stavi na dnevni red Samita ministara unustrašnjih poslova EU. Kako je istakao, Kosovo insistira da to pitanje svakako bude na dnevnom redu i da ne treba prejudicirati odluku.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.