Haradinaj: Taksa na proizvode iz Srbije može biti povećana

|   Info
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je, komentarišući najavu Srpske liste da će posle odluke Vlade Kosova o uvođenju dodatne takse na robu iz Srbije delovati kao opozicija, a možda pozvati i na proteste, da je to njihova slobodna politička volja i da, što se takse tiče, ona može biti i povećana, javlja RTK2.
Foto: YouTube printscreen

 

Izvor: Fonet

„Što se tiče Srpske liste, to je njihova slobodna politička volja. Kosovska agenda se nastavlja. Rečeno je urađeno. Što se takse tiče, ona može biti i povećana”, rekao je Haradinaj, upitan da komentariše odluku Srpske liste. U saopštenju Srpska lista je navela da je prinuđena da se odluči na ovakav vid političkog delovanja kako bi zaštitila vitalne interese građana srpske nacionalnosti, koji već trpe veliku štetu zbog protivpravnog delovanja Prištine.

„Srbi na Kosovu ne mogu i ne žele da budu taoci neodgovornih albanskih predstavnika i njihove demagoške i hirovite borbe za sopstveni politički opstanak. Srpska lista će, ukoliko se protivpravne mere Prištine ne povuku, građane pozvati na mirne proteste”, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da Demokratska partija Kosova neće dozvoliti da Srpska lista ucenjuje vladajuću koaliciju.

“Mi ne prihvatamo ničiju ucenu. Mi smo kao koalicioni partner odlučni da ovu vladu vodimo do 2021. godine i tako ćemo i raditi. Ne prihvatamo ucene, posebno ne od Srpske liste. Dakle, ona ne može uceniti DPK“, rekao je Veselji, prenosi RTK2.