Imate punu kuću paukova? Ovo je najboji način da ih izbacite napolje!

|   Život
Ko bi rekao da pauci ne podnose ovaj miris!
Foto: pixabay.com

zvor: 24sata.hr, Prva

Koliko god čistili i sređivali svoj dom, pauci će uvek naći način da uđu u vaš dom i pronađu mirno mesto gde će plesti svoju mrežu. Srećom, postoji prirodni i bezbolni način da ih se rešite iz kuće.

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiva paucima, piše britanski Sun.

Posadite mentu u male tegle i smestite u ćoškove u kojima inače pronalazite pauke i zauvek ćete ih isterati iz svog doma.

Ako niste tip koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon sledećeg usisavanja i čišćenja poprskate prostorije u domu osveživačem vazduha s mirisom mente ili možete i sami da napravite potpuno prirodni proizvod za uklanjanje paukova. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni:

Sastojci:

Šoljica i po vode
pola šoljice alkoholnog sirćeta
20 kapi eteričnog ulja nane

Postupak:

Stavite u flašu s raspršivačem vodu i alkoholno sirće pa dodajte eterično ulje. Mešavinu dobro protresite. Pošpricajte mesta iza ormara, sudopere, ćoškove u kupatilu, odnosno sva mesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mešavina paukove neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično da se ne bi vratili.

Napomena:

Umesto mente može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Učinak će biti jednak, ali menta ima prijatniji miris.

 

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar