Iran bi da "počisti" Idlib, Lavrov za "brisanje" terorista

|   Info
Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif izjavio je da ekstremisti moraju da budu "počišćeni" iz Idliba.

Izvor: Tanjug

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je poručio da sirijska vlada ima sva prava da "izbriše" ekstremiste u toj pokrajini na severu Sirije, prenosi Rojters.

Iranska agencija Fars objavila je da je Zarif na početku posete Damasku kazao da "celokupna sirijska teritorija mora da bude očuvana".

"I preostali teroristi u Idlibu moraju da budu počišćeni i region treba da bude vraćen pod kontrolu sirijskog naroda", rekao je Zarif.

Rojters podseća da su iranske snage podržale sirijskog predsednika Bašara el Asada u građanskom ratu koji traje u toj zemlji.

Ruske agencije RIA Novosti i Interfaks objavile su da je Lavrov u govoru koji je održao pred studentima u Moskvi izneo tvrdnju da "situacija u sirijskoj pobunjeničkoj pokrajini Idlib ne može da se toleriše u nedogled".

AP je juče preneo da je papa Franja, obraćajući se vernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, apelovao na međunarodnu zajednicu i sve strane uključene u sukob u Siriji da koriste diplomatiju, dijalog i pregovore kako bi se spasli životi civila i sprečila humanitarna katastrofa u pokrajini Idlib.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar