"Izidžet" leti tri puna nedeljno iz Beograda za Bazel

|   Info
Avio-kompanija "Izidžet" uvela je direktne letove na liniji Beograd–Bazel, koji će se obavljati tri puta nedeljno tokom letnjeg reda letenja za 2018, a biće nastavljeni i u zimskoj sezoni.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug


Prvi avion za Bazel sa aerodroma "Nikola Tesla" ispratili su predstavnici britanskog avio-prevoznika, beogradskog aerodroma, kao i ambasador Švajcarske u Srbiji Filip Ge.

Britanska niskotarifna avio-kompanija "Izidžet" će od danas obavljati letove utorkom, četvrtkom i nedeljom, avionom "erbas" A-319, koji ima kapacitet 156 sedišta.

Cena karte od Beograda do Bazela će u jednom pravcu biti po ceni od 21 evra sa uključenim taksama, rečeno je na konferenciji.

Ta kompanija će uvesti i letove za Berlin od 10. avgusta, a cena karta u jednom pravcu će biti od 36 evra.

Direktor marketinga i komercijalnog poslovanja na aerodoromu "Nikola Tesla" u Beogradu Miodrag Mirković je rekao da beogradski aerodrom ima novu liniju sa kompanijom "Izidžet", koja je vrlo popularna i ima visoke standarde za putnike.

Ukazao je da će letovi za Bazel biti nastavljeni i tokom zimske sezone.

Dodao je da će "Izidžet" od 10. avgusta uvesti i letove za Berlin sa pet frekvencija nedeljno, koji će se takođe odvijati i tokom letnje sezone.

Mirković je podsetio da je beogradski aerodrom u 2017. godini imao 5,34 miliona putnika, kao i da je u prvih šest meseci ove godine zabaležen rast od sedam odsto, zahvaljujući tome što je poboljšan kvalitet usluge za putnike i avio-kompanije.

"Očekujemo do kraja godine da se taj trend nastavi i pojačca. Sada imamo u čarter saobraćaju dobre rezulate, odnosno rast 30 odsto u povećanju broja putnika i više od 20 odsto u broju letova", istakao je Mirković.

Avio-kompanija "Izidžet" iz Beograda saobraća od 2013. godine i trenutno obavlja letove za Ženevu tri puta nedeljno.

Ambasador Ge je rekao da su novi letovi uvek specijalni momenti između dve zemlje, koji pojačavaju njihove veze.

Naglasio je broj švajcarskih turista u Srbiji udvostručen u prethodne tri godine, što pokazuje kako se brzo menja imidž Srbije u pozitivnom smislu.

"Srbija treba da pojača veze sa ostatkom Evrope. Srbija ima ekonomske prednosti koje treba da promoviše u inostranstvu i privuče nove investitore. Mislim da će ovi novi letovi doprineti privlačenju novih švajcarskih, nemačkih i francuskih investicija. Skoro 200.000 građana iz srpske dijaspore živi ili radi u Švajcarskoj, što će im biti od velike koristi", rekao je švajcarski ambasador.

Direktor marketinga za Centralnu Evropu avio-kompanije "Izidžet" Silvija Erero je rekla da je ta kompanija prošle godine imala više od 80 miliona putnika u Evropi, više od 1.000 ruta u Evropi u 33 zemlje.

Rekla je da je ta kompanija utrostručila broj letova za Beograda i istakla da "Izidžet" veruje u Beograd kao destinaciju.

Na pitanje da li će možda otvoriti bazu u Beogradu zbog povećanja letova, ukazala je da je još rano da govori o tome i da će se možda o tome razmišljati u narednom periodu.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar