Rajaner naplaćuje ručni prtljag

|   Info
Avioprevoznik "Rajan er", naplaćivaće od 1. novembra taksu i na ručni prtljag, koji su dosad putnici mogli besplatno da ponesu sa sobom na let.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Novosti

Irski niskobudžetni avioprevoznik "Rajan er", naplaćivaće od 1. novembra taksu i na ručni prtljag, koji su dosad putnici mogli besplatno da ponesu sa sobom na let. Bagaž težine do deset kilograma, imaće ubudće tarifu od osam do deset evra, u zavisnosti od vrste karte. Pravilo pogađa sve putnike izuzev one u tarifnoj zoni "plus" i "fleksi plus" i takozvane prioritetne putnike.

Besplatno će u kabinu i nadalje moći da se unose male torbe, odnosno tašne, ali samo do dimenzija 40 x 20 x 25 centimetara. Ukoliko neko pokuša da prošvercuje koji centimetar, na samom gejtu moraće da plati 25 evra!

U kompaniji objašnjavaju da hoće da smanje vreme čekanja na izlazima. Marketing šef "Rajan era" Keni Jakobs objašnjava da će novo pravilo praktično precrtati rizik od kašnjenja letova. On dodaje da će naplata ručnog prtljaga "pogoditi samo 40 odsto mušterija, jer su ostali već svrstani u prioritete".

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar