Jedno finale i dva polufinala

|   Sport
I na šestom uzastopnom takmičenju na velikoj sceni Miloš Vasić i Nenad Beđik će se boriti za odličja. Srpski dvojac plasirao se u finale Evropskog prvenstva za seniore u Glazgovu koje je na programu u subotu od 12,30.
Foto: serbian-rowing.org.rs

Vasić i Beđik, koji su lane na kontinentalnom šampionatu u Račicama osvojili bronzu, do najboljih šest čamaca na ovogodišnjem prvenstvu stigli s vremenom 6:23.79 i trećim mestom u prvoj grupi polufinala. U toj trci naš dvojac je drugo mesto držao gotovo do cilja kada ga je u poslednjim zaveslajima pretekli Rumuni koji su na kraju bili brži za svega 27 stotinki.

Naši takmičari imali su još zapaženih nastupa. Marko Marjanović je zablistao u svojoj drugoj trci u Glazgovu. Naš reprezentativac je s najboljim rezultatom nekog skifiste u dosadašnjem toku šampionata – 6:53.32 ubedljivo pobedio u prvoj grupi repesaža i tako se plasirao u polufinale u kojem će se u subotu od 11,36 boriti za veliko finale.

Igor Đerić i Aleksandar Beđik plasirali su se u polufinale dubl skula pošto su u repesažu s vremenom 6:31.73 zauzeli treće mesto. Bitka za finale u ovoj disciplini na programu u subotu od 11,24.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar