Kamenovana škola u Lipljanu

|   Info
Noćas su u selu Rabovce nepoznate osobe kamenovale zgradu izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana, koje pohađaju srpska deca, pri čemu su razbijena četiri prozora.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin i poziva bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi počinioce koji su kamenovali školu, jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave.

Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog razbojništva, koje ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanoništva na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju za medije Kancelarije za KiM.

"I dok predsednik i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se našoj južnoj pokrajini stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca, napadi na Srbe, na njihovu imovinu, crkve, zdravstvene i obrazovne ustanove su gotovo svakodnevni", konstatuju u Kancelariji.

Podsećaju da je u istoj školi u ovom periodu prošle godine podmetnut požar, da je u požaru izgorela jedna učionica, a da počinioci do danas nisu pronađeni.

"Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji", navode u Kancelariji.

Poručuju, međutim, da će Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, ali i da će isto tako istarajati u nameri da zašti svoje sunarodnike i njihovu imovinu, pogotovo kada se radi o objektima koji su namenjeni deci.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar