Katanac na Narodnu biblioteku posle pogibije dva radnika

|   Info
Narodna biblioteka Srbije će biti zatvorena sve dok nadležni iz protivpožarne zaštite ne potvrde da je bezbedna za korisnike i zaposlene.
Foto: Fonet

Izvor: B92, Beta

To je izjavio upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković.

"Trenutno se obavljaju toksikološke analize i posle toga će se znati kada će ponovo u funkciji biti korisnički centar, sutra će sigurno biti zatvorena", rekao je Blašković za televiziju Prva povogom današnje tragedije u kojoj su život izgubile dve osobe usled curenja gasa.

Prema njegovim rečima, oni su bili u biblioteci na njihov poziv kako bi proverili instalacije zbog najavljene inspekcije protivpožarne zaštite.

"Ne znam do kada će istraga trajati, ali ja očekujem da se što je pre moguće utvrdi uzrok tragedije", kazao je Blašković.

Dve osobe preminule su danas u Narodnoj biblioteci u Beogradu, a MUP je potvrdio da su umrli zbog posledica gušenja.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije odmah po dojavi izašli su na mesto nesreće sa pet vozila i 18 vatrogasaca spasilaca, a prilikom pretrage zgrade pronašli su dva muškarca u besvesnom stanju.

Muškarci su predati Hitnoj pomoći i nakon pokušaja reanimacije, konstatovana je smrt dvojice radnika jedne privatne firme, koji su najverovatnije radili probu sistema za gašenje požara.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je rekao da su dvojica stradalih bili radnici firme koja je zadužena za servisiranje ovih sistema i da su bili u obilasku i kontroli.

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, je rekao da je u pitanju bila vanredna kontrola, a da je privatna kompanija čiji su radnici stradali imala redovan ugovor sa Narodnom bibliotekom. On je podvukao da sada nije ugroženo ni samo zdanje, niti ljudi.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar