Kocijančič: Naredna runda dijaloga kada dve strane odrede

|   Info
Naredni sastanak na visokom novu u okviru briselskog dijaloga biće održan kada dve strane odrede, izjavila je porparol EU Maja Kocijančič, navodeći da agendu i format dijaloga utvrđuju dve strane.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug

"Vreme, mesto i agendu, kao i format dijaloga utvrđuju dve strane. Novi sastanak najavićemo čim bude potvrđen", navela je Maja Kocijančič za Tanjug, na pitanje kada bi mogao da se očekuje sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u okviru briselskog dijaloga.

Poslednja runda dijaloga održana je 7. septembra, ali su tada održani samo bilateralni sastanci šefice diplomatije EU Federike Mogerini sa Vučićem i Tačijem.

Do najavljenog, trilateralnog sastanka tada, nije došlo jer je predsednik Srbije odbio da se sastane sa Tačijem zbog "svih prevara, pretnji i laž" predstavnika Prištine.

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini je nakon tih odvojenih razgovara sa dvojicom predsednika rekla da teškoća ima i dalje, a da će naredni susret na visokom nivou sazvati pre Ministarske nedelje u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku, koja se održava poslednje nedelje septembra.

Kosovski ministar Bedžet Pacoli izjavio je da će se Vučić i Tači susresti u Parizu tokom skupa koji povodom Dana primirja organizuje predsednik Francuske Emanuel Makron i razgovarati o procesu normalizacije.

Međutim, predsednik Vučić je na pitanje novinara o tome rekao: "On će na marginu, a onda ja malo da prošetam do margine, pa ga možda i vidim. Nadam se da će do tada biti nekih razgovora, ali ako i ne bude, ja ću prošetati do margine, nije mi teško...".

Ponovio je da je spreman da razgovara sa svima, mada mu je, kaže, čudno što će Tači 11. novembra biti u Parizu, jer "tamo idu sile pobednice Svetskog rata, sa čime Tači nema nikakve veze".

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.