"Ne postoji sila koja može naterati Srbiju da prizna nezavisnost Kosova."

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne postoji sila koja može naterati Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Nije moguće postići dogovor u kojem su Srbi nezadovoljni, a Albanci zadovoljni, rekao je Vučić tokom Beogradskog bezbednosnog foruma i ocenio da Beograd i Priština treba da odstupe od svojih tvrdih stavova, što je, kako je naveo, smisao kompromisa.

Treba nam mir, sigurnost, bolji odnosi, izjavio je Vučić i izrazio nadu da će uskoro biti nastavljen dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da je Beograd spreman da radi na kompromisnom rešenju vekovnih problema sa Kosovom, ali da srpski narod ne može biti kriv zato što nije saglasan sa tim da Srbija treba da sve izgubi.

Evropska unija mora ponuditi suštinske promene za Zapadni Balkan, ocenio je Vučić i dodao: "Nadam se da će EU želeti da nas jasnije čuje".

Vučić je izjavio da Vašington na Kosovu "gura stvari koje predstavljaju ozbiljan problem" za Srbiju.

Plašim se narastajućih tenzija, rekao je Vučić i konstantovao da će sledećeg meseca biti doneta odluka o želji Kosova da postane član Interpola.

Ako uđu u Interpol, videćete hiljade poternica za Srbima, rekao je Vučić novinarima.

Vučić je ocenio da će Srbija biti u izuzetno teškoj situaciji ukoliko se formira kosovska vojska.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar