"Ne" članstvu Kosova u Interpolu

|   Info
Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković ukazala je danas da bi eventualna odluka o prijemu Kosova u članstvo međunarodne policijske organizacije (INTERPOL) ugrozila bezbednost, kao i da bi predstavljala i kršenje pravila i procedura te organizacije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Popović Ivković je u razgovoru sa ambasadorima Iraka Fahrijem Al Isom i Kuvajta Jusefom Abdulsamadom ocenila da "kandidatura takozvanog 'Kosova' za članstvo u Interpolu predstavlja ozbiljan presedan, suprotan međunarodnom pravu", saopštio je MUP Srbije.

Ona je istakla da "samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola" i ocenila da je "zahtev Prištine u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i pokušaj politizacije Interpola", navodi se u saopštenju.

Ambasador Iraka Fahri Al Isa istakao je da ta država posvećena poštovanju međunarodnog prava i da je stav Iraka po pitanju samoproglašene nezavisnosti Kosova "nepromenjen".

Ambasador Kuvajta Jusef Abdulsamad izrazio je zadovoljstvo dobrim političkim odnosima Srbije i njegove zemlje i naveo da će Kuvatjt "sa pažnjom primiti informacije o argumentima Srbije protiv zahteva Prištine za članstvo u Interpolu", navodi u saopštenju MUP Srbije.

 

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar