Vučić: Velika pobeda Srbije

|   Info
Srbija je odnela veliku pobedu ishodom glasanja u enegretskoj zajednici ENTCO, jer je predlog Kosova odbijen i Elektromreže Srbije će i dalje biti na Kosovu, a sve to zahvaljujući glasovima Mađarske, Rumunije, Bugarske i Grčke, kao i uzdržanosti Crne Gore i Makedonije.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Vučić je zahvalio svim tim državama što su pomogle da Kosovo ovaj put nije uspelo da uradi ono što su mislili u toj energetskoj organizaciji.

Vučić je, posle dela vojne vežbe "Vek pobednika" koja je održana na Pešteru, novinarima rekao da je glasanje u energetskoj zajednici ENTCO za Kosovo možda "mali poraz", ali je za Srbiju "velika pobeda".

Za Srbe na severu Kosova, konstatovao je on, to je važnija stvar od toga da se spreči članstvo Kosova u Interpolu, konstatovao je Vučić, koji je posebno zahvalio Mađarskoj i njenom premijeru Viktoru Orbanu.

Govoreći o mogućnosti da Kosovo postane članica Interpola, Vučić je nglasio da su šanse za to "ogromne", jer imaju dvotrećinsku većinu, svi rade za njih - SAD, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, ali Srbija će se boriti do poslednjeg trenutka.

Mi imamo male prijatelje. Ali, možda bude neko iznenađenje, videćemo, rekao je on.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar