Poseban osvrt na vojsku Kosova

|   Info
Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti razmatrao je na današnjoj sednici ukupnu bezbednosnu situaciju u Srbiji, sa posebnim osvrtom na trenutnu situaciju na Kosovu, zbog najavljenog formiranja vojske Kosova i predstojeće Generalne skupštine Interpola, saopštila je Vlada Srbije.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi, na sastanku je dogovoren detaljan plan rada svih službi bezbednosti koje su dobile konkretne zadatke i preduzimaće sve neophodne mere kako bi sprečili da se "bezbednosni izazovi preliju u značajniju nestabilnost" i u situaciju koja bi moglo da ugrozi, pre svega, bezbednost Srba na Kosovu.

Na sednici Biroa navedeno je da bi formiranje vojske Kosova bilo u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali i garancijama međunarodne zajednice da bez Srba takva odluka ne može biti doneta.

U saopštenju se dodaje i da je konstatovano da će Srbija nastaviti da iznosi pravne, policijske i političke argumente, koji govore da Kosovo ne treba da bude članica Interpola, ali i da ukazuje na to koliko bi taj presedan bio bezbednosno opasan, jer bi baze podataka Interpola mogle biti zloupotrebljene.

Tema Biroa bila je i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, s posebnim osvrtom na suzbijanje narko-trafikinga.

Sednici Biroa je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pored članova Biroa sastanku su prisustvovali i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, republički javni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić i tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar