Politizacija Interpola

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas u Dubaiju da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, da to čine ne ne samo zemalja koje su priznale "nezavisnost Kosova", već i Generalni sekretarijat te policijske organizacije i da će Srbija uraditi sve što je moguće da sačuva integritet Interpola.
foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Stefanović je, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, istakao da postoji namera da se zbune države o načinu glasanja, navodeći da će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

„Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome „Kosovo“ ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje", rekao je Stefanović.

On je ocenio da je to suprotno pravilama koja govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja pauze.

Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju“, istiće Stefanović.

Očigledno je, kako je istakao, da se politizacija procesa nastavlja na način da se stvara sumnja da li ćemo sutra imati optužnice o kojima će se politički odlučivati, ko će biti optužen i da li će biti procesuiran.

„To je nedopustivo je za Interpol i za čitav policijski sistem. Srbija nastavlja sa snažnim delovanjem i zajedno sa svojim partnerima do poslednjeg trenutka uradićemo sve što je moguće da sačuvamo integritet Interpola, međunarodno pravo i da zaštitimo, naravno, svoju zemlju", rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih
poslova.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar