Kosovska skupština o dijalogu sa Srbijom

|   Info
Skupština Kosova održaće vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati o dokumentu koji je pripremila Vlada kao „Nacrt sveobuhvatnog sporazuma između KiM i SRB“.

Izvor:Koha, Kossev, B92

Pre nekoliko dana 40 poslanika Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova su obezbedili potpise za vanrednu sednicu Skupštine Kosova.

Kosovske opozicione stranke imaju za cilj da se suprotstavi „Nacrtu sveobuhvatnog sporazuma između Kosova i Srbije“ premijera Ramuša Haradinaja, s rezolucijom koja će se iznieti kao predlog na kraju današnje Vanredne sednice otkriva „Koha Ditore“

U obrazloženju tog zahteva se navodi da je dokument koji je predložila Vlada Kosova veoma problematičan. Najavljeno je da će na kraju sednice biti usvojena posebna rezolucija.

Na zahtev Demokratskog saveza i pokreta Samoopredeljenje opoziciji je upućen poziv da se usprotivi dokumentu koji je predložio Haradinaj. Iako su dve glavne opozicione stranke isključile mogućnost da budu uključene u pregovore, lideri LDK izjavili su da se sporazum sa Srbijom ne može zaključiti bez njih.

Zajednički stav o verziji sa kojom će se Kosovo predstaviti u završnoj fazi dijaloga sa Srbijom, takođe je usmeren na vladajuće partije. Međutim, u pozivu opoziciji nije navedeno da li će opcija koju je predsednik proglasio – razmena teritorija, što je u sukobu s dokumentima koje predlaže vlada i državni tim, ostati na snazi.

Danas bi na sednici Skupštine Kosova trebalo da se povede parlamentarna rasprava o „Nacrtu sveobuhatnog sporazuma između Kosova i Srbije.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar