Krstajić: Jeftini golovi i gorak ukus

|   Sport
Fudbalska reprezentacija Srbije nije ostavila dobar utisak posle prva dva meča u novoformiranom takmičenju, Liga nacija. Sa gostovanja Litvnaiji, “orlovi” su se vratili upisavši minimalac, dok su u premijeri pred svojim navijačima remizirali sa selekcijom Ruminije.
Foto: fss.rs

Od meča sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu našoj selekciji se konstantno ponavlja veliki jaz između linija tima. U napadu uspevamo da stvaramo šanse zahvaljujući individualnim kvalitetima, pre svega Mitrovića, ali u odbani nema nikakvog napretka i iz utakmice u utakmicu se ponavljaju iste greške. Litvanci nisu umeli da ih iskoriste, ali Rumuni jesu. Golove smo primili posle grubih grešaka, a samo zahvaljujući nedovoljnom kvalitetu i nedostatku iskustva rumunskih fudbalera nismo primili još neki gol iz kontranapada.

Naša selekcije je potpuno amaterski reagovala kog izjednačujućeg gola Tukudeana, kada je još uvek “zeleni” Veljković dozvolio rivalu otvorenu poziciju za šut, dok je u istom momentu iskusni Rukavina veoma loše branio prvu stativu gola posle kornera.

Upitan kako da se ne ponavljaju greške kod defanzivnih prekida, selektor Krstajić je kazao da “ne može da reaguje on sa klupe” već da je to “reakcija igrača u datom momentu”.

Krstajić je posle gola istako da smo da smo primili dva jeftina gola i naveo da “ne zna kako da objasni” to što je Srbija ponovo ispustila prednost.

Selektor je dodao da posle remija sa Rumunijom ostaje gorak ukus, jer nismo zaslužili taj rezultat, imajući u vidu veći posed lopte i broj prilika.

Naša selekcija ima priliku da poporavi utisak za mesec dana, jer će u četvrtom kolu gostovati Ruminima. Pre toga očekuje je još jedan težak ispit, odlazak u Podgoricu na duel sa veoma motivisanom reprezentacijom Crne Gore.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar