Lajčak: Beograd i Priština moraju nešto da urade da bi nešto dobili

|   Info
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da i Beograd i Priština moraju nešto da urade da bi nešto dobili, dodavši da nastavak razgovora planira u narednim danima i nedeljama.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Implementacija Sporazuma o putu ka normalizacij treba da napreduje tako što obe strane ispunjavaju obaveze, korak po korak, paralelno i na principu da obe strane moraju nešto da urade da bi nešto dobile, napisao je Lajčak na Fejsbuku, sumurajući radnu nedelju.

On je naveo da je u četvrtak u Briselu sa glavnim pregovaračima Srbije i Kosova, Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, u odvojenim susretima razgovarao o statutu Zajednice srpskih opština, energetici i izborima.

"Razgovarali smo o nizu tema - Statutu, Planu implementacije, energetici, registarskim tablicama, izborima i nestalim licima. Sastanci su bili od pomoći u postizanju napretka po brojnim pitanjima na dnevnom redu našeg dijaloga i radujem se brzom nastavku. Zato planiram da nastavim razgovore u narednim danima i nedeljama", kazao je Lajčak.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar