Makron najverovatnije u Srbiji 1. decembra

|   Info
Francuski predsednik Emanuel Makron najverovatnije će doći u posetu Srbiji 1. decembra. Makron je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je boravio u poseti Francuskoj, rekao da je prihvatio poziv da dođe u Srbiju.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

- Predsednik Vučić me je pozvao i ja sam potvrdio moj dolazak u Srbiju tokom ove godine - rekao je Makron, a zatim se obratio Vučiću rečima:

"Sigurno ću sa zadovoljstvom odgovoriti na Vaš poziv da dođem u Srbiju. Želim da ispunim obećanje koje sam dao i odgovorim pozitivno na Vaš poziv".

Francuski predsednik je tom prilikom i pozvao srpskog kolegu Aleksandra Vučića da 11. novembra bude na paradi povodom obeležavanja 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, pišu Novosti.

Vučić je kazao da je "mučio Makrona" da dobije obećanje da će doći u Srbiju, a ne samo da on dolazi u Pariz.

- Ja sam danas uspeo, mučio sam, mučio predsednika Makrona da mi obeća da će da dođe u Srbiju, a ne samo ja ponovo u Pariz i na kraju sam uspeo. I rekao sam da ću to da kažem srpskoj javnosti i da se on ne ljuti zbog toga - rekao je Vučić i obratio se Makronu recima:

"Mi vas očekujemo punog srca i da to bude što pre", rekao je Vucić. "I ja sam to potvrdio", rekao je Makron i zahvalio.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar