Vučić sa Makronom o Kosovu, bilaterali i investicijama

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, u utorak u Parizu, razgovarati o regionalnim pitanjima, pre svega o Kosovu i Metohiji, ali i bilateralnim odnosima.
Foto: Fonet

Izvor: Blic

Predsednik Vučić je izrazio i uverenje da će još više investitora iz Francuske dolaziti da ulaže u Srbiju.

- Mnogo očekujem od razgovora sa predsednikom Makronom. Mislim da je taj susret veoma važan za Srbiju. Nismo imali takvu komunikaciju u prethodnom periodu sa više francuskih predsednika i njihovih srpskih kolega. Poslednja poseta, i to kratka, datira pre više od 15 godina, kada je Žak Širak posetio Beograd - rekao je on.
Vučić je kazao da će najpre sa Makronom imati razgovore u četiri oka, gde će sa njim razmeniti mišljenje o regionalnim pitanjima, pre svega o Kosovu i Metohiji, ali i o bilateralnim odnosima, kao i da će potom razgovori biti nastavljeni sa delegacijama.
- Mnogi zaboravljaju da francuske kompanije imaju sve većeg učešća u investicijama, kao i da je njihova kompanija ostvarila koncesioni ugovor za beogradski aerodrom - rekao je on.

Vučić se, podsećajući na koncesiju za aerodrom, zbunio i rekao u prvi mah "investicija u Beograd na vodi", objasnivši da je još pod utiskom sinoćnjeg događaja, "onog istog Beograda na vodi za koji su", kako je dodao, "mnogi govorili da su Vučićeva mašta, fatamorgana i sve drugo".

- Nije ni čudo što mi je to u podsvesti - konstatovao je on.

Vučić je izrazio uverenje da će još više francuskih kompanija dolaziti u Srbiju i ulagati i da ćemo naše istorijske, tradicionalne veze umeti da razvijamo na najbolji način.

Na kraju konferencije za štampu, posle razgovora sa predsednikom RS Milrodom Dodikom, Vučić je pozvao građane Srbije, ali i RS, da dođu i vide projekat Beograd na vodi, da vide kako izgleda promenada i kako je od jedne male makete pokazano kako se ostvaruju snovi i kreira život.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar